Barion Pixel
PIRIVIT info
0
...
Alfalfa - lucerna

Alfalfa - lucerna

Az Alfalfa - lucerna jelentős mennyiségű szerves növényi kalciumot tartamaz, melynek beépüléséhez szükséges vivőanyagok épp a megfelelő arányban találhatók meg. Ez azért is fontos, mert kalcium tartalmának kiváló hasznosulása mellett elkerülhető a mészlerakódás, a kőképződés az ízületekben, vesékben és érrendszerben.

Ha rendszeresen fogyasztjuk, erősödik a csontozat, fogazat, sőt, segítségével megfékezhetjük a csontritkulást is. Emésztőrendszerünkre lúgosító hatást fejt ki. Számunkra értékes összetevői a béta karotin, B6 -, C-, D-, E-, K- és U- vitamin, illetve a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, ami eddigi ismereteink szerint a lucernán kívül meglehetősen kevés növényben található meg. Mindemellett a lucerna rendkívül jó rostforrás - székrekedési problémákat lehet kiküszöbölni az étrendünkbe való beillesztéssel. Szerves vastartalma tökéletesen felszívódik,  magas klorofill-tartalma pedig fontos szerepet játszik a vérképzésben.

Az Alfalfa - lucerna összetételénél révén segítheti helyrebillenteni testünk sav-bázis egyensúlyát, miáltal elősegíti szervezetünk a regeneráló és öngyógyító folyamatainak a elindítását. 

Továbbá még értékes fehérjeforrás, jelentős az élelmi rost tartalma, tartalmazza mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyet a föld feletti részek. Ezeknek az alkotóelemeknek köszönhető a szervezet erősítésében, roborálásában való felhasználása.

Az Alfalfa - lucerna felhasználása:

  • segít leoldani az érfalakról a rárakódott káros koleszterint,
  • optimálisan befolyásolja a vércukorszintet
  • enyhíti szervezetünkben lévő gyulladásokat
  • javítja a kötőszövetek rugalmasságát
  • növényi ösztrogén tartalma miatt jótékony hatású a menopauzában
  • magas B12-vitamin és K-vitamin tartalma miatt avérszegénység és a vérzékenység hatásos gyógyítója
  • méregtelenítő hatású
  • általános roboráló, vitalizáló hatású

Ásványi anyag- és nyomelem tartalma elősegítheti a szervezet sav-lúg balansz fenntartását. A népi gyógyászatban asztma és más légúti problémák esetén szokták javasolni a lucernamag fogyasztást. A megfigyeléseken alapuló népi gyógyászatban a zöld növényi részek felhasználását több egészségügyi probléma megoldásához alkalmazták. A benne lévő B12- és K-vitamin a vérszegénység, illetve vérrög-képződés esetén játszhat szerepet.

Ha lehet hinni a szájhagyománynak, először az arabok fedezték ezt fel ezt a növényt, úgy kétezer évvel ezelőtt és minden élelem atyjának (al-fal-fa) névvel illették. Jelenlegi népszerűségét jórészt erőteljes lúgosító hatásának köszönheti. A vér sav-lúg egyensúlyát segíti elő a benne található különleges mikro-tápanyagösszetételnek köszönhetően. Egyéb előnye még, hogy a benne lévő szerves kötésű kalcium rendkívül jól képes beépülni a szervezetbe, így erősíti a csontokat és a fogakat. A lucernában számos vitamin mellett borostyánkő-sav is fellelhető, amely egyes adatok szerint fékezi a szervezet öregedési folyamatait.

0 hozzászólás

Új hozzászólás