Barion Pixel
PIRIVIT info
0
...
Arginin tulajdonságai

Arginin tulajdonságai

Számos kutatás bebizonyította, hogy az L-arginin késlelteti a daganatok kialakulását.

Articsóka

Articsóka

Az articsóka Közép-Európában, Észak-, Dél-Amerikában és Ázsiában egyaránt megtalálható, meglehetősen egyedi megjelenésű zöldségféle. Magnézium-, kálium-, vas-, réz- és mangánforrásként tartják számon. Cyranin tartalma az, amely a keserűanyagokkal együtt májvédő hatást ér el, illetve a máj méregtelenítő funkcióját fokozza, valamint étvágygerjesztő hatással bír és segíti az emésztést. Sőt, a koleszterin anyagcseréjét is képes pozitívan befolyásolni.

Aszkorbinsav

Aszkorbinsav

Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin kémiai elnevezése, melyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőgséggel tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért a természetes antioxidánsok közé tartozik.

Aszparaginsav

Aszparaginsav

Az aszparaginsav fő szerepe a központi idegrendszer védelmében leledzik, igen fontos neurotranszmitter (ingerületátvivő) az agyban. Segíti a hangulatingadozások megelőzését, legyen szó akár az extrém idegesség, vagy az extrém nyugalom kialakulásáról. Továbbá kiemelt szerepet kap a szervezet nitrogén-anyagcseréjében.

Autopen - inzulinadagoló

Autopen - inzulinadagoló

Az autopenek olyan készülékek, melyek 1,5 és 3,0 ml-es inzulinpatronokkal működő félautomata inzulinadagoló szerkezetek.

B1-Vitamin

B1-Vitamin

A B1-vitamin egy vízoldékony vitamin, melyből a fölösleges mennyiséget nem raktározza el a szervezet, így naponta szükséges pótolni. Elengedhetetlen a szénhidrátok anyagcseréjéhez, fenntartja az idegrendszer, az izmok és a szív ideális működését illetve a gerincvelő és az agy közötti idegi jelátvitelért felelős. Továbbá elősegíti a növekedést, javítja a szellemi tevékenységet és csökkenti a cukoréhséget.

B2-Vitamin

Vízoldékony vitamin, amely elősegíti a vérképzést és kifejezett ajánlott gyerekek számára, hiszen fokozza a növekedésüket és étvágyát, növeli a szervezet energiáját és javítja a koncentrálóképességet. Ugyan csupán nagyon kis mennyiségre van szükségünk belőle, azonban kizárólag állati eredetű táplálékban fordul elő, és a gyomorban nem túl jó a felszívódása. A vegetáriánus életmód vagy rendszeres alkoholfogyasztás esetén különösen fontos a B12-vitamin pótlása a kifejezetten erre előállított tápálék kiegészítőkkel.

B3-Vitamin

B3-Vitamin

A B3-vitamin, más néven niacin (INN), nikotinsav (IUPAC: nicotinic acid) egy olyan vízben oldódó vitamin, melynek jelentős szerepe van a sejtek energia-háztartásában és a DNS-lánc kijavításában. Friss kutatások szerint a niacin többek közt egy természetes koleszterinszint-szabályozó anyag.

B5-Vitamin

A B5-vitamin, azaz pantoténsav az emberi test minden egyes sejtje számára szükséges anyag. Némely esetekben „stresszellenes” vitaminként is emlegetik. A B5 a zsírok elégetését elősegítő, és a mellékveséket, valamint az immun-, és idegrendszert is támogaó vitamin. Napi szükségletünk azonban nem több 20-25mg-nál, azonban stresszes időszakban érdemes megnövelni a dózist.

Összesen: 36 (1 - 10)