Barion Pixel
PIRIVIT info
0
...
Recept - Csalánpesto

Recept - Csalánpesto

Amikor csalános recepteken kezdtünk el agyalni, először a leves és a főzelék ugrott be. Viszont a csalánnak nincs túl jellegzetes íze, és kifőzni sem szerettük volna az értékes anyagokat belőle. 

Így jutott eszünkbe a pesto.

A pestohoz elég jól átmosni és leforrázni a leveleket, így szint nyersen kerülhet a tányérunkra ez a csodálatos növény.

 

Hozzávalók

(2 főre, kb 200-300 g száraz tésztához)

 

35 g kesudió

60 g csalán

2-3 ek olívaolaj  

1 dl tejszín 

1 gerezd zúzott fokhagyma

25 g parmezán 

1 csapott tk só

bors

chilipehely

 

+ 200-300 g spagetti

 

A csalán leveleit tépkedjük le a száráról. A szárra nem lesz szükségünk. A csalánleveleket mossuk át jó alaposan. Ezt a műveletet még érdemes kesztyűben végezni.

Majd forrázzuk le, kb. 1 liter vízzel, és hagyjuk kicsit összeesni. Szűrjük le és mossuk át mégegyszer. Ekkor már nem fog szúrni.

A kesudiót daráljuk le, és ha nagyobb darab parmezánunk van, akkor azt is. A csalánt botmixerrel pürésítsük, közben adjuk hozzá az olajat, a tejszínt és a fűszereket. Végül mehet hozzá a sajt és a kesu is. 

A spagettit főzzük ki bő, sós vízben.

Szűrjük le, de hagyjunk pár kanálnyi főzővizet rajta. Adjuk hozzá a pestot és tálaljunk. Jöhet a tetejére még chili, kesu és parmezán is. 

0 hozzászólás

Új hozzászólás