Recept - Csalánpesto
Amikor csalános recepteken kezdtünk el agyalni, először a leves és a főzelék ugrott be. Viszont a csalánnak nincs túl jellegzetes íze, és kifőzni sem szerettük volna az értékes anyagokat belőle.
Így jutott eszünkbe a pesto.
A pestohoz elég jól átmosni és leforrázni a leveleket, így szint nyersen kerülhet a tányérunkra ez a csodálatos növény.
Hozzávalók
(2 főre, kb 200-300 g száraz tésztához)
35 g kesudió
60 g csalán
2-3 ek olívaolaj
1 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
25 g parmezán
1 csapott tk só
bors
chilipehely
+ 200-300 g spagetti
A csalán leveleit tépkedjük le a száráról. A szárra nem lesz szükségünk. A csalánleveleket mossuk át jó alaposan. Ezt a műveletet még érdemes kesztyűben végezni.
Majd forrázzuk le, kb. 1 liter vízzel, és hagyjuk kicsit összeesni. Szűrjük le és mossuk át mégegyszer. Ekkor már nem fog szúrni.
A kesudiót daráljuk le, és ha nagyobb darab parmezánunk van, akkor azt is. A csalánt botmixerrel pürésítsük, közben adjuk hozzá az olajat, a tejszínt és a fűszereket. Végül mehet hozzá a sajt és a kesu is.
A spagettit főzzük ki bő, sós vízben.
Szűrjük le, de hagyjunk pár kanálnyi főzővizet rajta. Adjuk hozzá a pestot és tálaljunk. Jöhet a tetejére még chili, kesu és parmezán is.
0 hozzászólás