Az egészséges emberek számára a megfelelő K2-vitamin szint nem okoz gondot, mivel az emésztőrendszerben élő baktériumok állítják elő bőséges mennyiségben. Mindazonáltal a kor előre haladtával és az emésztőrendszer állapotának függvényében a termelés csökkenhet, sőt egyetlen antibiotikumos kezelés hatására akár teljesen meg is szűnhet. A 18. században a várandós anyáknak kellett kötelezően K-vitamint fogyasztania, mert ettől vártak egészséges újszülötteket. Manapság is rendszeresen eszik a japán emberek, mivel a hosszú élet egyik összetevőjeként tartják számon.
Miért szükséges napi rendszerességgel K-vitamint fogyasztania?
A K2-vitamin egyik legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges, hogy beépüljön (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol ártalmas (lágyszövetek, vesék, erek).
Kutatások sora bizonyította, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K2-vitamin hiány esetén (azaz szinte mindig). K2 hiányában az elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros!
Kalcium-karbonát, zselatin, menakinon, kolekalciferol, színezék (titán-dioxid), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói)
Hatóanyagok (2 kapszula):
- K2 Vitamin 50mcg 67% RDA
- D3 Vitamin 20mcg 400% RDA
- Kalcium 500mg 62,5% RDA
Napi 2 kapszula, főétkezések előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
• Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
• Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
• Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
Házhoz szállítás
Gyors, pontos, kényelmes
0-24 órás kiszállítás
Telefonos ügyfélszolgálat
Az egészséges emberek számára a megfelelő K2-vitamin szint nem okoz gondot, mivel az emésztőrendszerben élő baktériumok állítják elő bőséges mennyiségben. Mindazonáltal a kor előre haladtával és az emésztőrendszer állapotának függvényében a termelés csökkenhet, sőt egyetlen antibiotikumos kezelés hatására akár teljesen meg is szűnhet. A 18. században a várandós anyáknak kellett kötelezően K-vitamint fogyasztania, mert ettől vártak egészséges újszülötteket. Manapság is rendszeresen eszik a japán emberek, mivel a hosszú élet egyik összetevőjeként tartják számon.
Miért szükséges napi rendszerességgel K-vitamint fogyasztania?
A K2-vitamin egyik legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges, hogy beépüljön (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol ártalmas (lágyszövetek, vesék, erek).
Kutatások sora bizonyította, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K2-vitamin hiány esetén (azaz szinte mindig). K2 hiányában az elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros!
Kalcium-karbonát, zselatin, menakinon, kolekalciferol, színezék (titán-dioxid), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói)
Hatóanyagok (2 kapszula):
- K2 Vitamin 50mcg 67% RDA
- D3 Vitamin 20mcg 400% RDA
- Kalcium 500mg 62,5% RDA
Napi 2 kapszula, főétkezések előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
• Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
• Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
• Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.