Haverunk, a krumpli
Burgonya, kolompér, földialma, svábtök, földitök, krumpedli, pityóka, krumpér, kukulyó. Sok néven ismeretes régi kedvencünk, a krumpli.
Faljuk hasábnak, pürének, vajjal és petrezselyemmel. Sülve, főve, levesbe, főzelékbe, salátának. Imádjuk mindenhogy öreg barátunkat, a burgonyát.
Mégis, rossz híre előtte jár, mi pedig utána, hogy miért van ilyen méltatlanul rossz híre egyik kedvenc falatunknak.
A legtöbb fogyókúrás diéta alapvető tiltólistása, sőt gyakran azzal is vádolják, hogy segít idő előtt a halál kezére adni minket. Vérnyomásunkat egekbe tolva, odadob minket a szívroham és az agyvérzés martalékául.
A Guardian által, nem rég publikált kutatás szerint, heti négynél több krumplis lakoma, szinte biztos útlevél a túlvilágra.
De vajon tényleg a krumpli fog majd tönkretenni? Ennek járunk most utána.