Almapektin
A pektinek vízoldékony rostként vannak számon tartva. Vízzel keverve gélesítő hatása van. Az almapektin étkezési rost, pozitív hatást gyakorol emésztésünkre. A pektinek egyébiránt fehér, formátlan komplex szénhidrátok csoportja, gyümölcsökben és zöldségekben fordulnak elő. Kiemelkedően magas tartalommal bír a barack, alma, ribizli és a szilva.
Az almapektin székrekedés és fogyókúra esetén segítségünk lehet. Régen nagyanyáink a nehezen főzhető lekvárokba gyakran reszeltek almát, ennek köszönhetően az gyorsabban besűrűsödött. Ugyan számos más gyümölcs is tartalmazz pektint, mégis az alma rendelkezik a legnagyobb pektin tartalommal. Aki hajlamos a székrekedésre, vagy szeretne néhány kilótól megszabadulni, neki javasolt az alma rendszeres fogyasztása, hiszen gyorsan ráncba szedi emésztésünket, és felgyorsítja az emésztési folyamatokat.
Az almapektin ezen túl még képes megkötni a bélben található káros anyagokat, tisztítja az emésztőrendszert, a vért, és friss energiával lát el minket. A rendszeres almafogyasztás normalizálja a koleszterin szintet, csökkenti a magas vérnyomást, mi több, még a fejfájást is csökkenti. Nem véletlenül szól a mondás, hogy „ minden nap egy alma az orvost távol tartja.
0 hozzászólás